Wie zijn wij?

Wij zijn Scouting Marca Appoldro, de scoutinggroep uit de wijk Woudhuis in Apeldoorn. Al sinds 1988 bieden wij jong en oud wekelijks een uniek en avontuurlijk programma waarbij de persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Leren door te doen, in de natuur en samen met vrienden en vriendinnen.

Ons doel

“Het bevorderen van Scoutingactiviteiten in Nederland, na de ideeën van Lord Baden Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid.“

De ideeën van Lord Baden-Powell omvatten:
• Ontplooiing en ontwikkeling van het individu
• Groeiende zelfstandigheid
• Wet en belofte
• Veelzijdige activiteiten
• Hulpbereidheid en hulpvaardigheid
• Buitenleven

Ereleden

Scouting Marca Appoldro heeft in haar bestaan drie keer een lid tot erelid benoemd:

• Arie Pijl (✝ 28 oktober 2007)
• Willemien Willems
• Henk Jeths

Onze geschiedenis

Medio 1988 besloten enkele Matenaren een nieuwe Scoutinggroep op te richten. De Maten was een van de grootste wijken van Apeldoorn geworden en de andere Scoutinggroepen in deze omgeving kampte met een grote wachtlijst. Het gevolg was dat veel kinderen niet geplaatst konden worden. Redenen genoeg om met een nieuwe groep te starten. Er is toen bewust gekozen voor een Scoutinggroep met van elke speltak maar één groep, zodat iedereen elkaar allemaal kent.

Een half jaar na de opening van de blokhut aan de Waleweingaarde is deze door vandalen in brand gestoken.

In 2000 heeft Scouting Marca Appoldro het idee opgevat om de mogelijkheden te onderzoeken voor verhuizing naar het Woudhuis/Osseveld. De gedachte was, als er meer ruimte is in een blokhut kan de kwaliteit van het spelaanbod sterk verbeteren.

In 2004 is het initiatief genomen om te starten met een speltak voor kinderen met een beperking (o.a. Kinderen met ADHD en PDD-NOS): De Blauwe Vogels. Hiermee vervult Scouting Marca Appoldro een regionale functie.

Begin 2006 werd een kantoorgebouw van AZC Apeldoorn Zuidbroek gekocht. Dit gebouw is door vrijwilligers van Scouting Marca Appoldro gedemonteerd en in containers opgeslagen totdat de vergunning in 2008 eindelijk afgegeven werd om dit gebouw te plaatsen aan de Lupineweg. In dat jaar werd de fundering door een bedrijf gestort, de verdere opbouw en inrichting is geheel gedaan door vrijwilligers. Een ongelofelijk grote klus. De blokhut voldoet volledig aan de eisen t.b.v. personen met een beperking. In die tijd gingen dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers, de normale opkomsten en kampen voor de jeugdleden gewoon door.

In januari 2009 kon de blokhut eindelijk in gebruik worden en werd deze feestelijk geopend door wethouder Blokhuis. De naam werd: “Woudhut”. Als dank aan Albert Stoter en Wim Willems voor de coördinatie en organisatie kreeg het plein de naam: Albert Stoterplein en de toegangsweg: Wim Willemslaan

2012 was het jaar waarin we met alle jeugdleden vanaf 11 jaar naar Kandersteg gingen, hier hadden we een onvergetelijke groepskamp.

In 2014 ging onze explorer speltak op kamp naar een wel heel unieke bestemming, namelijk IJsland, hier beleefden ze een week lang gave en uitdagende avonturen, zoals walvis spotten en het overnachten naast een van Ijslands bekendste watervallen.

Tot op de dag van vandaag bieden we al onze leden, jong en oud, iedere week een afwisselend en avontuurlijk programma, waarbij zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.