Welpen (7-9 jaar)

De Welpen bij Scouting Marca Appoldro zijn jongens en meisjes van 7 t/m 9 jaar. Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 hebben we opkomst en beleven we avonturen in de jungle.

De avonturen zijn gebaseerd op het klassieke verhaal van Rudyard Kipling: Het Jungleboek, dit boek gaat over Mowgli een jongentje dat in de wildernis terecht komt en opgenomen wordt door een wolvenhorde. De wijze wolf Akela is de leider van de horde en samen met de Baloe, de oude bruine beer en Bagheera, de zwarte panter voedt zij Mowgli op. Samen met de wolven, Baloe, Bagheera, Kaa en nog vele andere dieren beleeft Mowgli vele avonturen in de jungle.

Iedere week spelen de Welpen in een thema, de ene keer verkennen we de jachtgebieden van Bagheera, Baloe of Kaa een andere keer komen we meer te weten over een bepaald onderwerp en verdienen misschien wel een insigne. Soms gaan we het bos in voor een speurtocht of een spannend spel.

Een aantal keer per jaar hebben we een weekend, dit betekent dat je samen met de andere Welpen een nachtje in onze blokhut blijft slapen. Op zo’n weekend beleven we natuurlijk veel, hebben we een hoop lol en natuurlijk een kampvuur.

Het grootste avontuur van het jaar is toch wel het Hemelvaartskamp. Dan gaan we met z’n allen een paar dagen weg ergens in Nederland. Deze dagen staan bol van avontuur, gezelligheid, lol en heel, heel veel spelletjes en uitdagingen! Echt Scouting dus! Ieder kamp heeft zijn eigen thema, zo hebben we al een Ontdekkingsreis gemaakt, maar ook een Harry Potter kamp, een Koning van Katorenkamp (naar het boek van Jan Terlouw)..

Onze Welpen worden in hun avonturen begeleidt door de Welpenleiding, een team van vrijwilligers dat iedere week weer een leuk programma voor de Welpen neerzet.