Scouts (10-12 jaar)

Scouts zijn jongens en meisjes van 10-12 jaar. We zijn een erg gezellige groep van ongeveer 25 scouts en doen heel veel leuke dingen. Typische scouting activiteiten zoals; pionieren, hiken, kampvuur en levend stratego. Maar ook andere dingen zoals vlotten bouwen, koken, spannende bosspelen, vliegeren en techniek.

Elke zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur hebben we opkomst in onze blokhut. We openen altijd met het hijsen van de vlag. En daarna gaan we aan de slag.

Elk jaar kunnen de scouts een insigne verdienen (een badge voor op je uniform). We gaan dan een aantal opkomst in op een bepaald onderwerp zoals natuur, sterrenkunde, koken, plantenkennis, muziek of iets heel anders. Tijdens deze opkomst leren we veel over dat onderwerp en zijn er een aantal opdrachten, die we doen voor we onze insigne hebben verdiend.

Regionale Scouting Wedstrijden

Eén keer per jaar doen we mee aan de RSW. Dit zijn wedstrijden tussen Scouts van verschillende verenigingen uit onze omgeving. Dit is meestal in een bepaald thema. We gaan er altijd wel met een paar patrouilles heen. We slapen dan in tenten en doen allerlei leuke dingen. Elk jaar doen we wel een hike en hebben we een aantal spellen. En dit gaat allemaal in het thema daarom is het belangrijk dat we ons goed voorbereiden en goed oefenen met de route technieken. Maar het belangrijkste is dat we het gezellig en veel lol hebben met elkaar!

Ook hebben we Scouts-weekenden. Dan blijven we een heel weekend in de blokhut of we gaan ergens anders heen om te kamperen! Hierbij horen natuurlijk een nachtelijk bosspel en een gezellig kampvuur.

Aan het eind van elk scouting seizoen hebben we een zomerkamp! Dit is toch wel het leukste van het seizoen. Een hele week met elkaar weg, kamperen in onze tenten. Tijdens kamp hebben we altijd veel lol, doen we veel dingen. Hiken, zelf koken, veel spelen en uitdagingen. Het thema van het kamp is elk jaar weer verschillend en daarom weet je nooit wat je kan verwachten!

De scouts van 10 tot en met 12 jaar heten scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren.