Blauwe Vogels (7-15 jaar)

Meer dan 4.000 kinderen met een beperking doen mee aan het Scoutingspel. Bij Scouting kun je immers van alles doen en leren, ook als je een beperking hebt. De leidinggevenden bij Scouting zijn vrijwilligers en helpen kinderen met een beperking graag bij alles wat nodig is om Scoutingactiviteiten te kunnen doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om mee te doen bij Scouting.

Er is plaats voor kinderen met een verstandelijke en of lichte lichamelijke beperking. In de groep zitten kinderen met adhd, pdd-nos en autisme vormen.
Onze toelating is voor kinderen die op speciaal onderwijs zitten en geen plek kunnen vinden in reguliere groepen.
In onze groep streven we naar een goede begeleiding voor het kind dus max. 2 kinderen op 1 leiding.
En we beleven 1 weekend kamp per jaar in thema, in de blokhut of in tenten in onze vertrouwde blokhut omgeving.

Het Scoutingspel biedt kinderen met een beperking unieke kansen om zich te ontwikkelen en vrienden te maken. Scouting Marca Appoldro streeft ernaar zoveel mogelijk ook kinderen met een beperking deze kans te geven, want in een Scoutinggroep is het gezellig, je hebt er echte vrienden met wie je veel lol maakt en allerlei spannende avonturen beleeft. Samen ondernemen kinderen en jongeren uiteenlopende activiteiten en leren zo nieuwe dingen over de wereld om hen heen maar ook over zichzelf. In een Scoutinggroep als Marca Appoldro voelt een kind zich veilig en mag het zichzelf zijn. Daardoor verlegt het kind zijn of haar grenzen en ontdekt het steeds meer wie het is en welke mogelijkheden hij of zij heeft.